Appartement verhuren

Een appartement verhuren in Zwolle, waar moet je aan denken?

Home » Woning verhuren » Appartement verhuren

Een appartement verhuren in Zwolle of omgeving

Heb je een appartement en wil deze (tijdelijk) verhuren? Hartstad Makelaars helpt je hier graag bij. Wij hebben kennis van de woningmarkt in Zwolle en zijn gespecialiseerd in de verhuur van woningen en appartementen in Zwolle en omgeving. Een appartement verhuren heeft voordelen. Verblijf je voor langere tijd in het buitenland? Of beschik je over meerdere woningen of appartementen? Dan kan het verhuren een goede optie zijn omdat:

  • er dan geen sprake is van leegstand en ongenode gasten het huisniet snel zullen betreden
  • er altijd toezicht is en de woning onderhouden wordt
  • het extra huurinkomsten oplevert

Hulp bij appartementverhuur

Het verhuren van een appartement kan heeft wat voeten in aarde. En waar moet je beginnen? Het vinden van een betrouwbare huurder kan lastig zijn. Helemaal als je in het buitenland verblijft. Hartstad Makelaars kan je helpen bij het vinden van huurders. Zo worden alle kandidaat huurders in ons bestand gescreend en gecheckt op kredietwaardigheid. Handig, want zo weet je zeker dat de huur altijd betaald kan worden. Verblijf je in het buitenland? Dan verzorgen wij graag het vastgoedbeheer.

Waar moet je rekening mee houden bij de verhuur van je appartement.

Een appartement verhuren kan niet zomaar. Je dient rekening te houden met een aantal zaken. Alvorens tot verhuur over te gaan zul je je eerst goed in moeten lezen. Hartstad Makelaars kan je daarin natuurlijk goed adviseren. Wil je zeker weten dat je goed zit? Plan dan eens een afspraak in. We hebben alvast wat aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Een appartement verhuren en de vereniging van eigenaars

Als je een appartement koopt, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud van het hele gebouw. Een actieve VvE zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. De VvE heeft een opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Je betaalt als eigenaar van een appartement een maandelijkse bijdrage aan de VvE voor onderhoud en verzekeringen. Wil je je appartment gaan verhuren houd dan rekening met deze bijdrage en lees de regels, die door de VvE zijn opgesteld, eerst goed door om verrassingen te voorkomen.

Een appartement verhuren in Zwolle
Appartement verhuren in Zwolle door HouseHunting

Is verhuur van het appartement wel toegestaan?

Het uitgangspunt is dat verhuur van een appartement mag. Dat is wettelijk zo bepaald. De bevoegdheid van een appartementseigenaar om zijn appartement te verhuren kan in sommige gevallen worden beperkt door de akte van splitsing.

Splitsingsakte

Een splitsingsakte of akte van splitsing is een document dat is opgesteld door een notaris. Daarmee wordt een gebouw gesplitst in appartementsrechten. In de splitsingsakte staat welke appartementsrechten dat zijn en waar zich die bevinden.
In het splitsingsreglement staan ook de rechten en verplichtingen van de appartementseigenaren. Het is mogelijk dat hierin ook beperkende voorwaarden zijn beschreven omtrent de verhuur van je appartement. Lees de slitsingsakte dus goed door.

Gebruikersverklaring bij verhuur appartement

In het splitsingsreglement kan als voorwaarde voor reguliere verhuur (in gebruik stellen) van het appartement worden opgenomen, dat een gebruikersverklaring of huishoudelijk reglement getekend dient te worden. Door het ondertekenen van dit document verklaart de huurder hiervan kennis genomen te hebben en dat de huurder deze regels zal naleven.

Een appartement voor de verhuur kopen / Buy to let

De Vereniging van Eigenaren kan met de splitsingsakte en eventuele aanvullingen/wijzigingen hierop, diverse uitsluitingen opnemen ten aanzien van de verhuur van je appartement. Het is daarom belangrijk om de splitsingsakte en het splitsingsreglement hier goed op na te slaan als wilt overgaan tot (aankoop voor) verhuur.

Meer weten over verhuur van uw woning, appartement of beleggingspand? Neem dan contact op of maak een afspraak.

Een appartement verhuren? Hoe lever je het op?

Wil je je appartement graag verhuren en het liefst zo snel mogelijk? Zorg er dan wel voor dat het appartement netjes, verzorgd en schoon is. Een net appartement zal eerder verhuurd worden dan een appartement dat onverzorgd opgeleverd wordt. Hierbij een lijstje voor een snelle en gemakkelijke verhuur:

Waarom kiezen voor Hartstad Makelaars?

Volledige ontzorging

Persoonlijke aanpak

Goed gescreende huurders

Woning video

Professionele foto's

Tevreden huurders

Verhuur van je appartement in Zwolle?

Wilt je je appartement verhuren? Meld uw woning direct aan bij Hartstad Makelaars

Waarom Hartstad Makelaars

Zeer uitgebreid netwerk in Zwolle en omgeving

Woonruimte gemiddeld binnen twee weken verhuurd

Grondige screening van huurders

Onze dienstverlening op basis van No-cure No-Pay

Woningpresentatie met professionele foto’s en een video

Goed bereikbaar en persoonlijk contact