Woning huren
Op zoek naar een huurwoning in Zwolle of omgeving?

Home » Woning huren

Een woning huren

Wil je een woning huren en ben je op zoek naar een huurwoning? Bekijk dan eens ons woningaanbod. Hartstad Makelaars heeft een wisselend aanbod aan huurwoningen in en rond Zwolle. Zie je één of meerdere woningen waar je interesse in hebt? Laat het het ons weten. Ons team helpt je graag verder!

Een woning huren via Hartstad Makelaars

Geen wachtlijsten of langdradige procedures.

Rustig de tijd om te bezichtigen

Geen groepsbezichtigingen

Actief in de regio Zwolle, Meppel, Zwartewaterland, Kampen, Hattem en Dalfsen.

Online huurdersdossier AVG proof.

Persoonlijk contact

Bezichtigen huurwoning

Wanneer je een huurwoning in ons aanbod ziet die je graag wilt bezichtigen, dan kan je via de website een reactie naar ons sturen. Ook kan je eventueel direct met ons kantoor contact opnemen via het e-mailadres.

Je krijgt dan een mail van ons retour met vragen over je persoonlijke situatie en de aanleiding tot het zoeken van een nieuwe huurwoning. We bekijken op die manier of de woning (financieel) passend voor je is.
Het is natuurlijk zonde als je een woning gaat bezichtigen en achteraf blijkt bijvoorbeeld dat het inkomen niet voldoet aan de eis voor de desbetreffende huurwoning.

Selectie huurder

Wanneer je na bezichtiging van de woning enthousiast bent en over wilt gaan tot huren, dan kan je dit aan de verhuurmakelaar doorgeven door een e-mail te sturen naar info@hartstadmakelaars.nl, altijd met vermelding van het adres en persoonlijke informatie. We selecteren dan dan de uiteindelijke huurder in samenspraak met de verhuurder. De selectie is vaak binnen twee werkdagen afgerond.

Zaken die van belang zijn voor de selectie:

Werksituatie

Gezinssamenstelling

Huisdieren

Reactiesnelheid

Bron van inkomen/soort arbeidsovereenkomst

Onderstaand kan je de alle criteria voor toewijzing inzien:

Een woning huren met een huurdersdossier

Als de woning aan jou is toegewezen dan dien je een huurdersdossier aan te maken. Hiervoor ontvang je van de verhuurmakelaar per e-mail een link naar het online huurdersdossier. Deze is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. Hier kan je per persoon een eigen account aanmaken, NAW gegevens invullen, legitimatiebewijs uploaden en aanvullende documenten. Het is handig als je de volgende documenten alvast (digitaal) beschikbaar hebt:

Logo Huurcheck Nederland partner HouseHunting

Arbeidsovereenkomst ondertekend

Werkgeversverklaring

Drie recente salarisstroken

Bankafschrift bijschrijvingen van dit salaris

Paspoort (goede kwaliteit foto van bovenaf)

Verhuurdersverklaring

Voor ondernemers is het van belang een inkomensverklaring te kunnen overleggen met een prognose voor het komende jaar, jaarcijfers over het afgelopen jaar en een recent KvK uittreksel.

Na het ontvangen van de gegevens voeren we een screening uit met onder andere een toetsing via het BKR en op het legitimatiebewijs.

Huurcontract bij het huren van een woning

Is de screening positief afgerond? Dan ontvang je van ons een huurovereenkomst voor je nieuwe huurwoning. Al onze huurcontracten zijn opgesteld door huurrechtjuristen, conform de laatste wetgeving.

Daarnaast zijn onze medewerkers gecertificeerd voor het correct opstellen van de juiste huurovereenkomst toepasselijk op  de betreffende situatie. We hebben altijd beschikking over een Engelse vertaling.

Bijna alle huurcontracten worden digitaal aangeboden getekend.

Sleuteloverdracht en inspectie

Zodra de huurovereenkomst is getekend door alle contractpartijen plannen we een moment in voor de gezamenlijke sleuteloverdracht.

Voordat de sleuteloverdracht plaats kan vinden is het belangrijk dat de eerste betaling (huur & waarborgsom) is voldaan.

De verhuurmakelaar maakt bij de sleuteloverdracht, de incheck, een inspectierapport met foto's, waarin de huidige staat van de huurwoning en de meterstanden op dat moment worden vastgelegd. Na de inspectie krijg je de sleutels overgedragen en kan je gaan verhuizen!

456457567

Waar moet ik nog meer aan denken?

Bij het verhuizen naar een nieuwe woning komt er veel op je af, daarom een kleine short list met punten om niet te vergeten:

Nieuw adres doorgeven aan alle belangrijke instanties

Inschrijven bij de gemeente op het nieuwe adres

Verzekeringen omzetten en aanpassen

Gas, water, elektra, internet & tv aanvragen. Hier kunnen we je desgewenst bij ondersteunen

Oude huurwoning tijdig opzeggen

Hartstad Makelaars werkt in opdracht van veel verschillende beleggers en heeft daarin een heel gevarieerd en groot aanbod van studio's, appartementen en huurwoningen.

Waarom kiezen voor Hartstad Makelaars?

Rustig bezichtigen

Altijd antwoord 

Persoonlijke aanpak

Hands-on mentaliteit

Vriendelijk contact

Goede relatie huurder/verhuurder

Een woning huren?

Ben je op zoek naar een woning in Zwolle of omgeving? Maar ben jij het pareltje nog niet tegengekomen? Neem snel contact op met Hartstad Makelaars!

Waarom Hartstad Makelaars

Zeer uitgebreid netwerk in Zwolle en omgeving

Rustig bezichtigen met persoonlijke aandacht

Gevarieerd aanbod van woningen

Geen kosten voor de huurder

Woningpresentatie met professionele foto’s en een woning video

Goed bereikbaar en persoonlijk contact

Ben jezelf woningeigenaar en wil je je huis gaan verhuren? Check dan de mogelijkheden van het verhuren van je woning via Hartstad Makelaars.