Voorwaarden verhuur woning
Checklist bij de verhuur van uw woning

Home » Woning verhuren » Voorwaarden verhuur woning

Voorwaarden checklist bij verhuur woning

Wil je je appartement of woning verhuren? Voor het zover is, moet je ervoor zorgen dat je woning klaar is voor de verhuur. Aan welke voorwaarden moet je huis voldoen voor verhuur? Wij hebben de voorwaarden bij de verhuur van je woning voor je op een rijtje gezet. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Kwalitatief goed woning

Als eigennaar en verhuurden van een woning heb je verantwoordelijkheden. Je wilt je woning graag in goede staat en veilig verhuren. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten hiervoor:

De voorkeur gaat vaak uit naar een goed onderhouden woning met een neutrale stijl en een frisse look.* 

Veilige gas-, elektriciteits- en verwarmingsinstallatie en regelmatig onderhoud hiervan.

Brandveiligheid, denk hierbij aan brandblussers en vrije vluchtwegen.

Minstens één rookmelder op elke verdieping.

Geen achterstallig onderhoud.

Geen ernstige vochtproblemen.

Mogelijkheid tot ventilatie.

* Denk hierbij aan een pvc vloer of vergelijkbaar, wit gesausde wanden, nette keuken, keurige badkamer en toilet.

Het is verstandig om de woning in goede staat en schoon aan de huurder over te dragen. Daarna is het immers aan de huurder om die staat ook te behouden, zodat je de woning na afloop van de huurovereenkomst in minimaal dezelfde staat terug ontvangt. Verhuur je je woning via Hartstad Makelaars, dan dragen wij zorg voor een goede overdracht.

Energielabel

Of je nu je woning verkoopt of verhuurt, een energielabel is verplicht. Het energielabel geeft je mogelijke huurders de nodige informatie over de energiezuinigheid. Ook in huur- of koopadvertenties moet het energielabel worden vermeld. Hartstad Makelaars kan u helpen bij het aanvragen hiervan.

Vergunning bij woningverhuur

Je eigen woning verhuren is in principe niet vergunning plichtig. Wel is het zo dat, als je verhuurt aan meer dan twee individuele personen, je in de meeste gemeenten een kamerverhuurvergunning nodig hebt van de gemeente. Deze vergunning wordt in Zwolle overigens nog beperkt afgegeven.

Woning gemeubileerd of gestoffeerd verhuren

Je kan een woning zowel kaal, gestoffeerd als gemeubileerd opleveren. Het is aan te bevelen de woning minimaal gestoffeerd te verhuren. Dan weet je zeker dat de raamdecoratie en vloeren er netjes uitzien, ook als er weer een nieuwe huurder in gaat. De kans op nieuwe boorgaten en kapot stucwerk wordt verkleind.

Ook kun je de woning gemeubileerd verhuren. Dit is vaak interessant voor expats of mensen die bijvoorbeeld door scheiding tijdelijk onderdak zoeken. Vaak duren deze huurovereenkomst daardoor iets korter dan die van een gestoffeerde woning.

Woning verhuren aan expats

De expat huurder verwacht over het algemeen moderne apparatuur en moderne voorzieningen in de woning. Gemak en comfort zijn hierbij van belang. Denk hierbij onder andere aan een snelle wifi verbinding, een smart tv, vaatwasser, koffiezetapparaat en wasmachine en droger.

Hartstad Makelaars adverteert altijd met Engelse vertaling, formulieren zijn zowel in het Nederlands als Engels en we gebruiken een Huurdersomgeving welke ook in het Engels te gebruiken is. Meer informatie of een vrijblijvende afspraak over het verhuren van je woning?

Meer informatie ontvangen over de voorwaarden van de verhuur van je woning? Of wil je direct je woning verhuren ? Neem dan contact op.

Waarom kiezen voor Hartstad Makelaars?

Volledige ontzorging

Persoonlijke aanpak

Goed gescreende huurders

Woning video

Professionele foto's

Tevreden huurders

Verhuur van uw woning?

Wilt u uw woning verhuren? Meld uw woning direct aan bij Hartstad Makelaars

Waarom Hartstad Makelaars

Zeer uitgebreid netwerk in Zwolle en omgeving

Woonruimte gemiddeld binnen twee weken verhuurd

Grondige screening van huurders

Onze dienstverlening op basis van No-cure No-Pay

Woningpresentatie met professionele foto’s en een video

Goed bereikbaar en persoonlijk contact